Sandwiches og salater

Sådan så min tallerken ud i mandags til frokost på Suhrs Madakademiet: sandwiches og salater og et væld af smukke farver. Vi havde faget Hot food i en fart, hvor vi lærer at lave lækker, nem og hurtig mad, som man kunne forestille sig, vi kunne få brug for (og lyst til) at lave, når vi flytter fra højskolen.

Jeg lavede mozzarella-sandwich, som er meget enkle, men med gode råvarer er rigtigt lækre. Pestoen kan man lave, som man vil, ved at blende salat eller krydderurter, ristede nødder eller kerner, hvidløg, olie, ost, salt og peber. Måske også lidt citron, hvis man har det. Til denne pesto brugte vi rucolasalat, pinjekerner, olivenolie og parmesan. Fyldet var mozzarella, avocado, salat og tomat, og brødet var hjemmebag foccacia. Vi krydrede med salt og peber, inden vi ”lukkede” den kvadratiske sandwich, stak en tandstik igennem den og skar den over diagonalt.

Buffeten kom i sidste ende til at bestå af en italiensk brødsalat, salat niçoise, salat med kylling og pesto, broccolisalat med granatæble, rødbedesalat med feta, rugbrødssandwich med æggesalat, croque monsieur-sandwiches og mozzarella-sandwichene.

Det hele var meget lækkert. Farverne var rigtigt smukke, og jeg syntes virkelig, man kunne smage, at der var kredset for tilsmagningen, som havde været på dagsordenen i fredagens undervisning. Især rødbedesalaten gik op i en højere enhed af sødt, surt, salt og bittert. Og at brødet er hjemmebagt og pestoen hjemmeblendet giver det hele lidt ekstra.

Her kommer nogle billeder af ”samlingen” af mozzarella-sandwichene og af buffeten.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s