Te

Om fredagen har vi “smag på”-temaer, hvor vi smager på forskellige ting. Sidste fredag var der te på programmet, og vi startede med en introduktion til te og teplanten og sluttede af  med at smage al den indkøbte te. Vi fik at vide, at al te stammer fra én busk: tebusken Camellia Sinesis. Forskellen på de forskellige slags te afhænger af, hvordan man forarbejder teen. Det er som med vin – geografi, geologi og klimaforhold spiller en væsentlig rolle for det færdige produkt.

Det var rigtigt sjovt at få lov til at smage på så mange forskellige slags te, fordi vi i Danmark har en tendens til at drikke én slags te og meget af den – uden måske at smage ordentligt på den. Det var der rig mulighed for her. Som med mange andre smage var der te, som jeg tror, jeg skal vænne mig til for at kunne lide. Der var blandt andet en lagret te, der hedder Pu Erh, som siges at have rigtigt mange gode egenskaber, men som smager noget i retningen af… hestestald (blev vi enige om på skolen). Den skulle nok have et par forsøg endnu, inden jeg bliver fast Pu Erh-drikker.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s