Dahl

I dag lavede vi (relativ) hurtig frokost: dahl med dukkah, raita og hjemmebagte naanbrød. Jeg bruger tit denne opskrift på dahl som udgangspunkt, skifter opskriftens gule ærter ud med røde linser, der ikke skal udblødes, og udvider med de grøntsager, jeg har – i dag tilsatte vi blomkål, kartofler og squash. Og så brugte vi selvfølgelig vores hjemmelavede karry. Dukkah er en ristet krydderiblanding, som bruges meget i nordafrikansk og mellemøstlig mad. Man strør den ud over sin dahl, ris, cous cous, kartofler eller salat, og en opskrift kan findes her. Naanbrødet blev lavet på slump med yoghurt, æg og olie i dejen og drysset med nigellafrø, inden de blev bagt i ovnen. Og så var der serveret!

Det var en rigtigt dejlig dahl, men jeg kan ikke lade være med at drømme mig tilbage til Indien, hvor det kan se sådan ud, når man får serveret dahl:

Dagen blev afsluttet med tøsehygge på højskolen med The Bodyguard og disse cupcakes. Meget Valentinsagtigt!

2 thoughts on “Dahl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s