Poulet sauté Marengo et sauce sabayonne

I dag lavede vi kylling med krebs, tomatsauce, spejlæg og ristet brød. Det kaldes kylling Marengo, fordi det efter sigende er en ret, som Napoleons kok lavede til ham efter slaget ved Marengo i 1800. Historien lyder, at ingredienserne til retterne var det, kokken kunne finde i krigens magre udvalg, og da Napoleon kunne lide det og mente, det var lykkebringende – fordi han vandt slaget – er det blevet en fast ret.

Til dessert lavede vi sauce sabayonne og serverede den med frugt. Sauce sabayonne er en sauce, der består af æggeblommer, sukker og vin, som man pisker over vandbad, indtil den tykner og er let, luftig og lækker. Man kan selv vælge, om man vil bruge hvidvin, champagne, cava eller andet. En opskrift på sauce sabayonne findes her.

Om eftermiddagen fik vi rundvisning på Geranium og sagde hej til Ramus Kofoed og hans tre Bocuse d’Or-statuetter.

Hvad mon dette er?


bloglovin

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s