Chili

I dag har vi arbejdet med chili. Vi har snakket om Scoville-skalaen og om, hvad man skal gøre, hvis man får for stærk chili. (Mælk. Eller øl). Vi har også lavet en masse mad med chili: quesadillas med ost og jalapeños, porresuppe med chili og kaffirlimeblade, chilitærte, penne arrabiata, grønkålssalat, melonsalsa, mangosalsa og pitabrød. Til eftermiddagshyggen lavede vi chilismåkager og frugtsalat med chililage. Der blev også drukket en del mælk i løbet af dagen.


bloglovin

2 thoughts on “Chili

  1. Ohh, jeg kan godt huske hvor vi prøvede at odle chili på 21-2, og den laaange venten på at der faktisk skulle ske noget i de der potter. De der chili-småkager lyder for øvrigt ret sjov. Er de svære at lave? Og måske vigtigere – er de superstærke?🙂

  2. Betyder “odle” mon “dyrke”?🙂 Jeg tror, det mest var dig, der havde gang i chilierne – du har grønne fingre!

    Vi brugte denne opskrift til småkagerne: http://arla.dk/opskrifter/Smakager-med-ingefar-lime-og-chili/ men med frisk, hakket chili, ikke tørret, og styrken afhænger meget af hvilken chili, man bruger. Vores småkagebagere havde nok været en tand for gavmilde med chilien, og jeg tror, jeg synes, det smagte mere sjovt end godt🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s