Besøg af Chokolade-Anne

Til fredagens “smag-på”-timer var emnet i denne uge chokolade. Anne Moltke, som skriver bloggen Anne au Chocolat, var på besøg og fortalte om chokolade, og hun havde også chokolade med, så vi sammen kunne smage på Valrhonas mørke chokolader. Vi smagte på Manjari 64 %, Taïnori 64 %, Caraïbe 66 %, Guanaja 70 %, Alpaco 66 %, Abinao 85 %, og vi smagte på Annes egen kreation: hendes chokoladeballadekage. Anne forklarede, hvordan vi skulle gribe chokoladesmagningen an, så vi brugte alle sanser og virkeligt fik øjnene op for hver chokolades særegne smag. Først skulle vi pakke chokoladen ud og kigge på den. Så skulle vi løfte den op til øret og brække et stykke af chokoladen, så vi kunne høre knækket. Derefter skulle vi smage: først tage et bid af chokoladen, så vi igen kunne fornemme knækket. Så skulle vi lade chokoladen hvile på tungen og presse den op mod ganen, mens chokoladen smeltede. Det var en god måde virkelig at lægge mærke til smagen på. Jeg ved ikke, hvor meget det at kigge på hver enkelt chokolade egentlig gør for smagen, men det lille ritual omkring det at åbne hvert lille stykke chokolade gav en god ro og stilhed omkring smagningen. Man gjorde sig mentalt parat til at smage. Det var også en god måde at tage chokoladen alvorligt på. Meget mindful eating! Det var sjovt at smage chokoladerne i træk, så man virkeligt kunne smage forskel på de forskellige mørke chokolader. Jeg har ikke før skelnet mellem mørk chokolade – chokolade har for mig nok meget været delt op i kategorierne: mørk, lys og hvid – så det var en god oplevelse. Ligesom det har været gode oplevelser at smage på olivenolie, æbler og te til andre “smag-på”-timer. Konklusionen må være: der er stor variation inden for det samme emne! Mere end man måske lige tænker.

– og det var en meget dejlig kage, Anne havde bagt til os.

bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s