Chokoladefondant

I mesterlære i sidste uge lavede vi chokoladefondant: en lille chokoladekage, der bages akkurat så længe, at den er sprød udenpå, men stadig blød og med flydende dej indeni. Mette Blomsterberg kalder det chokoladekage med “blødende hjerte”. Kagerne sættes ubagte på køl eller på frost, for de skal bages lige inden, de serveres – friske og lune. Hvis man opbevarer kagerne i fryseren, kan man lave dem et stykke tid inden, de skal bruges, og så har man nem, hurtig og lækker dessert på hånden.

Det svære ved disse kager er selvfølgelig at finde den præcise bagetid, så kagerne er faste udenpå og flydende indeni. Ovne varierer, så der er kun ét at gøre: at prøve sig frem – hvilket ikke er en dårlig ting med dejlige kager som disse. Og skulle de få en smule for meget, kan man jo kalde dem muffins.

Chokoladefondant til fem personer:

 • 100 g hakket, mørk chokolade
 • 100 g smør
 • 2 spsk sukker
 • 2 æggeblommer
 • 2 hele æg
 • 2 spsk mel

Smelt smørret. Tag gryden af varmen, og lad chokoladen smelte i det lune smør. Pisk æg og sukker let og luftigt, og rør den sigtede mel i. Vend chokolade-smør-blandingen i dejen, og fordel den i smurte muffinforme. Sæt kagerne i køleskabet, og lad dem blive gennemkolde. Bag kagerne i 8-10 minutter ved 200 °C. Lad dem afkøle ganske let, inden de vendes ud af formene og serveres varme, drysset med flormelis. Server for eksempel med is og bær.

bloglovin

Reklamer

2 thoughts on “Chokoladefondant

 1. Hej Nina!
  Lige en lille hilsen fra en gammel kending. Jeg nyder virkelig at læse din blog, det er en rigtig hyggelig og spændende måde at følge med i, hvad du laver; og så nyder jeg altså bare helt vildt, at du kokkererer så meget. Det lyder bare som noget virkelig perfekt for dig. 🙂
  Keep going + keep writing
  Knus fra Vestjyllands højskole
  Astrid

 2. Hej Astrid!
  Tak for din søde kommentar. Jeg synes også, det er rigtigt spændende at være her og lave så meget mad. Godt at høre, du synes, det er spændende at læse om det!
  Håber alt er perfekt i Vestjylland 🙂
  Kh Nina.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s