Salat

I det nye fag Go Green arbejdede vi i sidste uge med salater. Vores forstander Lars introducerede os for begrebet “dinner salad,” som er en stor salat, der udgør et helt måltid. Salaterne skulle bestå af en grøn bund af salatblade, grøntsager, et mættende kulhydratindslag som perlespelt, quinoa, ris, polenta eller kartofler, et stykke kød, en topping som for eksempel blomster, nødder, oliven, friterede grøntsager eller bacon og en marinade eller dressing. Samtidigt skulle vi være opmærksomme på ikke at rode for mange ting sammen. Og det var en spændende udfordring. Salaten, jeg var med til at lave, ses på det øverste foto. Det er en vegetarisk version med grøn bund af forskellige salater og gulerødder i tynde skræller, kogte rødbeder skåret i julienne, stegt champignon, asparges og gul og rød peberfrugt, kikærter, stegt polenta med gedeost, honning, semidried cherrytomater og en anemone og en pesto, der ligger i julesalatbladet i baggrunden. Her følger salater fra andre grupper, og som altid er det sjovt at se hvor forskellige, de endelige resultater er. Vi blev i øvrigt enige om, at vi hermed har dementeret påstanden om, at man ikke kan blive mæt af salat.

bloglovin

Reklamer

2 thoughts on “Salat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s