Tarteletter & teater

I onsdags var vi i teatret og se En Skærsommernatsdrøm. Inden da tilberedte vi en teatermiddag overvejende bestående af tarteletter. Vi lavede fyld med porrer og kikærter, porrer og rejer, høns i asparges, stuvede gulerødder, ærter og røget skinke og nogle lidt mere moderne tarteletter med tomat, gedeost og pesto. Vi lavede også desserttarteletter, hvor vi lavede selve tarteletten af filodej og fyldte den med chokolade og hindbær. De små chokoladekager bagte vi af chokoladetarteletfyldet, der var til overs, og det kunne man sagtens – de smagte dejligt. De sjove tarteletter, der er lidt skæve, er lavet af butterdej, der fik eget liv, da det kom i ovnen. Hov.

Desserttarteletter med chokolade – 20 små tarteletter (og 8 små chokolademuffins)

  • filodej
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 75 g mel
  • hindbær

Klip filodejen i firkanter, som passer til formene. Brug tre stykker filodej til hver form, og pensl med smeltet smør mellem hvert lag. Dæk filodejen, der sikke bruges, med et fugtigt viskestykke, så det ikke tørrer ud. Bag filotarteletterne i ovnen i ca. 5 min ved 200 °C, til de er sprøde. De må ikke blive for mørke, men kun lige holde formen, da de skal bages igen, når de er blevet fyldt med chokoladecreme.

Til fyldet smeltes smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og smelt chokoladen i det lune smør. I en skål piskes æg og sukker, til det er let og luftigt. Tilsæt mel, og pisk videre. Vend chokolade og smør i æggesnapsen. Fordel dejen i filotarteletterne, læg et hindbær i midten, og bag tarteletterne ca. 10 min ved 175 °C. Lad kagerne køle af, og drys dem med flormelis.

Hindbærene sank ned i kagerne, da kagerne kølede af, men jeg syntes ikke, det gjorde noget. Det gjorde bare kagerne lidt spændende at se på. Det er en fin idé, synes jeg, at bage muffins i filodej. Det gør dem anderledes, og det ser næsten ud som om, de er pakket ind i brunt indpakningspapir til pynt. Men så finder man ud af, at det er spiseligt pynt, og at den spiselige pynt oven i købet bidrager med en dejlig sprødhed til den bløde chokoladekage.

bloglovin

2 thoughts on “Tarteletter & teater

  1. Flotte tarteletter – dem serverer de også i Katens kantine😉
    Tak for indisk øl, som ligge vandret til lagring et køligt sted.

  2. Pingback: Opskrift på tarteletter med høns i asparges | Stjerneskud

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s