Nytår

Vi har fået et nyt fag, der hedder Højtidsmad. Derfor var det forleden nytårsaften, og vi lavede klassisk kogt torsk med sennepssauce, hvide kartofler med persille, hakkede, kogte æg, syltede rødbeder i tern, sprøde bacontern, kapers, revet peberrod og finthakket løg som tilbehør. Vi lavede også en moderne version, hvor nytårstorsken fungerede som appetizers. Torsken blev enten syltet eller hakket i små tern til torsketatar og anrettet på ristet rugbrød med forskelligt tilbehør. Vi lavede wasabimayonnaise, baconpulver, rødbedepuré, kartoffelcreme, smørstegte beder, kartoffel- og rødbedechips og rødbedetatar og prøvede os frem med forskellige kombinationer.

Det øverste billede er en vegetarisk version med wasabimayonnaise, kartoffelcreme, rødbedetatar og kartoffelchips. Kartoffelcremen er lavet ved at bage bagekartofler, til de er helt møre. Fyldet skrabes ud og blendes helt glat med smuttede mandler, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Den bagte skræl, der var tilbage, skar jeg i mindre stykker og friturestegte, så de blev sprøde. De blev sat i appetizerne, så de lignede små skibe med sejl. Wasabimayonnaisen er en rørt mayonnaise smagt til med wasabipulver eller -pasta. Rødbedetataren er forskellige beder skåret i fine tern og smagt til med finthakket persille, æbleeddike, honning, sennep, salt og peber, som trækker en times tid inden brug.

Og vi lavede selvfølgelig kransekage.

bloglovin

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s