Forårsmiddag

I går lavede min roomie Okje og jeg middag til højskolens bestyrelse. Det var sjovt at prøve især efter de sidste par dages skraldemiddage – her havde vi frie hænder og intet stramt budget.

Vi lavede en lille forårsmiddag med små butterdejsspinattærter med feta, blomkålspuré, nye kartofler og en salat med bagte peberfrugter og puylinser. Dertil havde vi bagt “verdens bedste brød.”

Okje havde købt oste med hjem fra Arla Unika i Torvehallerne: Kornly, Lykkebjerg, Gnalling og en Havarti, der har lagret i to år. Vi havde bagt knækbrød til og overhældt henholdsvis valnødder og pistacienødder med akaciehonning og ladet det trække et døgn.

Til dessert havde vi lavet en rabarbersuppe med vanille og bagt vanillemarengs. Oven på det er der flødeskum med almindelig hvid chokolade og brændt hvid chokolade. Pynten er hvide chokoladeknapper, den ene brændt. Chokoladeknapperne er bagt i ovnen, men man kan også “brænde” den hvide chokolade på en pande. Se for eksempel her og en lille video fra vores dage med Markus Grigo her. Når man brænder hvid chokolade får det en dejlig karamelsmag og minder lidt om Daim.

bloglovin

One thought on “Forårsmiddag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s