Burger

Kikærtebøffer, burgere og coleslaw hjemme hos forældrene i weekenden. Vejret var så dejligt, at vi kunne sidde udenfor på terrassen.

Kikærtebøfferne eller falafelbøfferne er fra en af mine yndlingskogebøger: Vegetarisk vellyst af Tina Scheftelowitz. Kikærte”dejen” kan også trilles til kugler i stedet og steges i olie – så får man falafel. Bøfferne er super gode, og jeg har lavet dem utallige gange. Folk bliver altid så glade, når de får burgere – også selvom bøfferne består af kikærter.

Falafel til fire personer – 20 kugler eller 4 “bøffer”

  • 150 g tørrede kikærter
  • 2 håndfulde frisk koriander eller persille
  • 1 lille løg – 50 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 ½ tsk stødt koriander
  • 1/4 tsk stødt cayennepeber
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 3/4 liter smagsneutral rapsolie til kogning – hvis man laver falafelkugler

Læg kikærterne i blød i en stor skål koldt vand i minimum ti timer eller natten over. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og kør dem i en foodprocessor med krydderurter, løg i kvarter, hvidløg, krydderier, salt, bagepulver og mel, til dejen er ensartet og sammenhængende. Hvis du laver falafelkugler, formes falafeldejen til 20 kugler, der steges af to omgange i den varme olie i 2-4 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hvis du laver bøffer, formes dejen til fire bøffer på et skærebræt. Brug en palet til et løsne dem fra skærebrættet og flytte dem over på den varme pande. Steg bøfferne i cirka fem minutter på hver side, til de er faste og gyldenbrune. Server med nybagte burgerboller og lækkert tilbehør.

bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s