Kvædemazarin

P1040562Jeg havde syltede kvæder og marcipan til overs og blev her inspireret af Katrine Klinken til at bage mazariner med kvæder. Kagerne blev fugtige og lækre og havde en fin smag af kvæde.

Kvæder er en hård, gul, pærelignende frugt, der skal tilberedes, før man kan spise den. Bliv klogere på kvæden her.

Syltede pærekvæder med vanille

  • 500 g gule pærekvæder

  • 300 g sukker

  • 2 dl æblemost eller vand

  • 1 citron

  • ½ vanillestang

Skræl kvæderne, skær dem i stykker, og skær kernehuset væk. Læg kvædestykkerne i en gryde, og dæk dem med koldt vand. Kog dem møre – det tager cirka 45 minutter. Hæld sukker, saft af citron og den flækkede vaniljestang i. Kog videre i fem til ti minutter. Tag kvæderne op, og kog siruppen ind til det halve. Hæld lagen over kvæderne, og lad det hele køle af.

Kvædemazarinkage til en springform, 26 cm eller 12 små tærter, 12 cm

  • 200 g blødt smør

  • 150 g rå ren marcipan

  • 4 æg

  • 200 g sukker

  • 200 g hvedemel

  • 500 g syltede kvæder med vanille (se opskriften ovenfor)

  • 1½ dl sukkerlage fra de syltede kvæder

  • flormelis eller mørk chokolade til pynt

Skær smør ud i små stykker, og læg det på en tallerken, til det er blødt. Riv marcipan groft på et rivejern. Hak de syltede kvæder groft. Smør en springform med lidt af det bløde smør. Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er lyst og skummende – det tager cirka fem minutter. Kom marcipan og små klatter af blødt smør i, og pisk, til massen er ensartet og jævn.

Sigt mel i æggemassen, og vend dejen sammen med en dejskraber. Vend kvæde i. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i midten af ovnen i cirka 45 minutter. Hvis der bruges små tærteforme, er bagetiden cirka 20 minutter. Stik et træspid eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt videre.

Prik mazarinkagen med en gaffel, og hæld sukkerlagen over. Lad kagen stå mindst 30 minutter for at suge saften.

Pynt med sigtet flormelis eller smeltet, mørk chokolade.

P1040570P1040575

Follow on Bloglovin

Instagram

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s